Thursday 19 September 2013

Cum ar arata orasul meu daca as fi primar

Nu m-am gandit niciodata cum ar arata orasul meu, Resita, cu mine ca primar. Desigur pentru a stii acest lucru ar trebui sa ocup aceasta functie, fiind aleasa de catre cetatenii care mi-ar acorda increderea necesara pentru a fi reprezentanta comunitatii lor.
Dar pot veni totusi cu niste idei care ar putea ajuta la dezvoltarea orasului. Din primele zile in care as ocupa aceasta functie in Municipiul Resita as spijini proiectarea si constructia unor blocuri, pentru a incuraja si sprijinii tineretul in a-si intemeia o familie. Amenajarea unor parcuri si locuri verzi este de asemenea un progres important in dezvoltarea si petrecerea timpului liber a copiilor, si nu numai. As organiza in fiecare luna cu elevii scolilor din oras lectii de ecologizare si voluntariat in favoarea comunitatii si a persoanelor care au nevoie de ajutor.
In aceeasi idee, pentru a aduce un zambet pe fata sarmanilor, care nu au un adapost si nici o masa calda, as construi o cantina a saracilor, cu o masa in fiecare zi si un centru de zi si noapte in care sa poata pune si ei capul pe perna. As mai amenaja spitalele cu aparatura de specialitate si cu cadre medicale care sa fie in stare sa trateze orice cetatean. Cat despre obiectivele turistice din zona, acestea ar trebui mult mai exploatate in favoarea turismului cultural si in dezvoltarea intelectuala a oamenilor.
Dacă aş fi primar eu însami  aş intreprinde mici excursii pe străzile orasului, aş depista străzile care necesită reparaţii şi aş face ca acest lucru să fie cît mai curînd posibil.

Să fii primar nu este un lucru uşor, aşa cum s-ar părea în primă instanţă, însă odată ce „ai intrat în horă,, trebuie să joci pîna la urmă sub lozinca: ,, Mai puţină vorbă, mai multe fapte”.

1 comment: